(مسأله 1310): هر گاه چیزى از واجبات نماز را عمداً کم یا زیاد کند اگر چه یک حرف آن باشد، نماز باطل است.
(مسأله 1311): اگر بواسطه ندانستن مسأله، از روى تقصیر چیزى از واجبات نماز را کم یا زیاد کند، نماز باطل است، ولى چنانچه بواسطه ندانستن مسأله حمد و سوره نماز صبح و مغرب و عشاء را آهسته بخواند، یا حمد و سوره نماز ظهر و عصر را بلند بخواند، یا در مسافرت نماز ظهر و عصر و عشا را چهار رکعتى بخواند، نمازش صحیح است.
(مسأله 1312): اگر در بین نماز بفهمد وضو یا غسلش باطل بوده، یا بدون وضو یا غسل مشغول نماز شده، باید نماز را به هم زند، و دوباره با وضو یا غسل بخواند. و اگر بعد از نماز بفهمد، باید دوباره نماز را با وضو و غسل بجا آورد و اگر وقت گذشته قضا نماید.
(مسأله 1313): اگر بعد از رسیدن به رکوع یادش بیاید که دو سجده از رکعت پیش را فراموش کرده، نمازش باطل است، و اگر پیش از رسیدن به رکوع یادش بیاید، باید برگردد، و دو سجده را بجا آورد و برخیزد و حمد و سوره یا تسبیحات را بخواند و نماز را تمام کند، و بعد از نماز بنا بر احتیاط واجب، براى ایستادن بى جا دو سجده سهو بنماید.
(مسأله 1314): اگر پیش از گفتن (السلام علینا) و (السلام علیکم) یادش بیاید که دو سجده رکعت آخر را بجا نیاورده، باید دو سجده را بجا آورد، و دوباره تشهّد بخواند و سلام نماز را بدهد.
(مسأله 1315): اگر پیش از سلام نماز یادش بیاید که یک رکعت یا بیشتر از آخر نماز نخوانده، باید مقدارى را که فراموش کرده بجا آورد.
(مسأله 1316): اگر بعد از سلام نماز یادش بیاید که یک رکعت یا بیشتر از آخر نماز را نخوانده، چنانچه کارى انجام داده که اگر در نماز عمداً یا سهواً اتفاق بیفتد نماز را باطل مى کند، مثلاً پشت بقبله کرده، نمازش باطل است و اگر کارى که عمدى و سهوى آن نماز را باطل مى کند انجام نداده باید فوراً مقدارى را که فراموش کرده بجا آورد و براى سلام زیادى دو سجده سهو بنماید.
(مسأله 1317): هر گاه بعد از سلام نماز عملى انجام دهد که اگر در نماز عمداً یا سهواً اتفاق بیفتد نماز را باطل مى کند، مثلاً پشت بقبله نماید و بعد یادش بیاید که دو سجده آخر را بجا نیاورده، نمازش باطل است، و اگر پیش از انجام کارى که نماز را باطل مى کند، یادش بیاید، باید دو سجده اى را که فراموش کرده بجا آورد، و دوباره تشهّد بخواند، و سلام نماز را بدهد و دو سجده، سهو براى سلامى که اول گفته است بنماید.
(مسأله 1318): اگر بفهمد نماز را پیش ازوقت خوانده، یا پشت به قبله خوانده باید دوباره بخواند، و اگر وقت گذشته قضا نماید، و اما اگر بفهمد که بطرف راست یا بطرف چپ قبله بجا آورده، در صورتى که پیش از گذشتن وقت باشد دوباره بخواند، ولى اگر بعد از گذشتن وقت باشد بعید نیست قضا نداشته باشد. مگر اینکه این عمل به جهت ندانستن حکم شرعى بوده باشد یا در فحص و جستجو از قبله کوتاهى کرده باشد که در این دو صورت باید قضا نماید.