(مسأله 1500): امام جماعت باید بالغ و عاقل و شیعه دوازده امامى و عادل و حلال زاده باشد و نماز را به طور صحیح بخواند و نیز اگر مأموم مرد است امام او هم باید مرد باشد و اقتدا کردن بچه ممیز که خوب و بد را مى فهمد به بچه ممیز دیگر مانعى ندارد، اگر چه آثار جماعت بر او مترتب نمى شود.
(مسأله 1501): امامى را که عادل مى دانسته، اگر شک کند که به عدالت خود باقى است یا نه، مى تواند به او اقتدا نماید.
(مسأله 1502): کسى که ایستاده نماز مى خواند، نمى تواند به کسى که نشسته یا خوابیده نماز مى خواند اقتدا کند و کسى که نشسته نماز مى خواند، نمى تواند به کسى که خوابیده نماز مى خواند اقتدا نماید.
(مسأله 1503): کسى که نشسته نماز مى خواند، مى تواند به کسى که نشسته نماز مى خواند اقتدا کند، ولى اقتداء کسى که خوابیده نماز مى خواند به کسى که نشسته یا خوابیده نماز مى خواند محل اشکال است.
(مسأله 1504): اگر امام جماعت به واسطه عذرى با تیمم یا با وضوى جبیره اى نماز بخواند، مى شود به او اقتدا کرد، ولى اگر با لباس نجس نماز بخواند احتیاط واجب آن است که باو اقتدا نکند.
(مسأله 1505): اگر امام مرضى دارد که نمى تواند از بیرون آمدن بول و غائط خوددارى کند، احتیاط واجب آن است که باو اقتدا نکند. و نیز زنى که مستحاضه نیست بنا بر احتیاط نمى تواند به زن مستحاضه اقتدا نماید.
(مسأله 1506): احتیاط واجب آن است کسى که مرضى خوره یا پیسى دارد، امام جماعت نشود و بنا بر احتیاط واجب به کسى که حد شرعى بر او جارى شده اقتدا ننماید، و همچنین اهل شهر (شهرنشین) به اعرابى (صحرانشین) اقتدا نکند.

دانلود شرائط امام جماعت – آیت الله محقق کابلی

لینک کوتاه: https://porsan.org/?p=1087