(مسأله 2224): اگر جنسى را نقد بفروشند، خریدار و فروشنده بعد از معامله مى توانند جنس و پول را از یکدیگر مطالبه نموده و تحویل بگیرند و تحویل دادن خانه و زمین و مانند اینها به این است که آن را در اختیار خریدار بگذارد، سند و مدرک زمین و خانه و کلید آن را به مشترى تسلیم کند که بتواند در آن تصرف کند و تحویل دادن فرش و لباس و مانند اینها به این است که آن را طورى در اختیار خریدار بگذارد که اگر بخواهد آن را به جاى دیگر ببرد فروشنده جلوگیرى نکند.
(مسأله 2225): در معامله نسیه باید مدت کاملاً معلوم باشد، پس اگر جنسى را بفروشد که سر خرمن پول آن را بگیرد، چون مدت کاملاً معین نشده معامله باطل است.
(مسأله 2226): اگر جنسى را نسیه بفروشد پیش از تمام شدن مدتى که قرار گذاشته اند، نمى تواند عوض آن را از خریدار مطالبه نماید ولى اگر خریدار بمیرد و از خودش مال داشته باشد، فروشنده مى تواند پیش از تمام شدن مدت، طلبى را که دارد از ورثه او مطالبه نماید.
(مسأله 2227): اگر جنسى را نسیه بفروشد، بعد از تمام شدن مدتى که قرار گذاشته اند، مى تواند عوض آن را از خریدار مطالبه نماید، ولى اگر خریدار نتواند بپردازد، باید او را مهلت دهد.
(مسأله 2228): اگر به کسى که قیمت جنس را نمى داند، مقدارى نسیه بدهد و قیمت آن را به او نگوید معامله باطل است، ولى اگر به کسى که قیمت نقدى جنس را مى داند نسیه بدهد و گرانتر حساب کند، مثلاً بگوید جنسى را که به تو نسیه مى دهم تومانى یک ریال از قیمت که نقد مى فروشم گرانتر حساب مى کنم و او قبول کند اشکال ندارد.
(مسأله 2229): کسى که جنسى را نسیه فروخته و براى گرفتن پول آن مدتى قرار داده، اگر مثلاً بعد از گذشتن نصف مدت، مقدارى از طلب خود را کم کند و بقیه را نقد بگیرد اشکال ندارد.