(مسأله 2772): اگر سگ شکارى، حیوان وحشى حلال گوشتى را شکار کند، پاک بودن و حلال بودن آن حیوان شش شرط دارد:
“اول” سگ بطورى تربیت شده باشد که هر وقت آن را براى گرفتن شکار بفرستند برود و هر وقت جلوگیرى کنند بایستد، و نیز باید عادتش این باشد که تا صاحبش نرسد از شکار نخورد، ولى اگر عادت به خوردن خون شکار داشته باشد یا اتفاقاً از شکار بخورد اشکال ندارد. “دوم” صاحبش آن را بفرستد و اگر از پیش خود دنبال شکار رود و حیوانى را شکار کند خوردن آن حیوان حرام است. بلکه اگر از پیش خود دنبال شکار رود و بعداً صاحبش بانگ بزند که زودتر آن را به شکار برساند اگر چه به واسطه صداى صاحبش شتاب کند، بنا بر احتیاط واجب باید از خوردن آن شکار خوددارى نمایند.
“سوم” کسى که سگ را مى فرستد باید مسلمان یا بچه مسلمانى باشد که خوب و بد را بفهمد و اگر کافر یا کسى که در حکم کافر است مانند غالى و خارجى و ناصبى یعنى شخصى که اظهار دشمنى با اهل بیت پیغمبر ((صلى الله علیه وآله)) مى کند، سگ را بفرستد شکار آن سگ حرام است.
“چهارم” وقت فرستادن سگ، نام خدا را ببرد و اگر عمداً نام خدا را نبرد، آن شکار حرام است ولى اگر فراموش کند اشکال ندارد.
“پنجم” شکار بواسطه زخمى که از دندان سگ پیدا کرده بمیرد پس اگر سگ، شکار را خفه کند، یا شکار از دویدن یا ترس بمیرد حلال نیست.
“ششم” کسى که سگ را فرستاده، وقتى برسد که حیوان مرده باشد یا اگر زنده است به اندازه سر بریدن آن وقت نباشد و چنانچه وقتى برسد که به اندازه سربریدن وقت باشد، و سر حیوان را نبرد تا بمیرد حلال نیست.
(مسأله 2773): کسى که سگ را فرستاده اگر وقتى برسد که بتواند سر حیوان را ببرد، چنانچه مثلاً به واسطه بیرون آوردن کارد و مانند آن وقت بگذرد و آن حیوان بمیرد حلال است، ولى اگر چیزى همراه او نباشد که با آن سر حیوان را ببرد و حیوان بمیرد، حلال نمى شود، ولى در این حال اگر سگ را وادار کند که آن حیوان را بکشد حلال مى شود.
(مسأله 2774): اگر چند سگ را بفرستد و با هم حیوانى را شکار کنند چنانچه همه آنها داراى شرطهائى که در مسأله (2772) گفته شد بوده اند، شکار حلال است و اگر یکى از آنها داراى آن شرطها نبوده، شکار حرام است.
(مسأله 2775): اگر سگ را براى شکار حیوانى بفرستد و آن سگ حیوان دیگرى را شکار کند، آن شکار حلال و پاکیزه است. و نیز اگر آن حیوان را با حیوان دیگرى شکار کند، هر دو آنها حلال و پاک مى باشد.
(مسأله 2776): اگر چند نفر با هم سگ را بفرستند و یکى از آنها کافر باشد یا عمداً نام خدا را نبرد، آن شکار حرام است و نیز اگر یکى از سگهائى را که فرستاده اند به طورى که در مسأله (2772) گفته شد تربیت شده نباشد، آن شکار حرام مى باشد.
(مسأله 2777): اگر باز، یا حیوان دیگرى غیر سگ شکارى، حیوانى را شکار کند، آن شکار حلال نیست. ولى اگر وقتى برسند که حیوان زنده باشد و به دستورى که در شرع معین شده سر آن را ببرند حلال است.