پرسش: لطفا اوقات نماز و اوقات فضیلت نمازهای یومیه را توضیح دهید.

پاسخ: وقت نماز ظهر وعصر بعد از زوال (ظهر شرعی : نصف فاصله بین طلوع آفتاب تا غروب آن) تا غروب آفتاب است و به اندازه آوردن یک نماز در آغاز و پایان وقت مذکور وقت اختصاصی ظهر یا عصر است.
وقت نماز مغرب وعشا برای شخص مختار تا نیمه شب امتداد دارد واگر از روی اختیار تا نصف شب نخواند ـ بنابر احتیاط واجب ـ باید تا قبل از اذان صبح بدون اینکه نیّت اداء وقضاء کند آن را بجا آورد و وقت آن برای شخص مضطر ـ که از روی فراموشی یا به سبب خواب یا حیض ومانند آن نماز را تا نیمه شب نخوانده ـ تا طلوع فجر ادامه دارد.
وقت نماز صبح از طلوع فجر صادق تا طلوع آفتاب است .
وقت فضیلت نماز ظهر از زوال تا رسیدن سایه شاخص به چهار هفتم است .
وقت فضیلت نماز عصر از رسیدن شاخص است به دوهفتم (تقریبا یک ساعت و نیم بعد از ظهر) تا رسیدن آن به شش هفتم است.
وقت فضیلت نماز مغرب به احتیاط واجب بعد از اینکه سرخی طرف مشرق ـ که بعد از غروب آفتاب پیدا می‏شود ـ از بالای سر انسان بگذرد تا زوال شفق (سرخی مغرب-حمره مغربیه) است .
وقت فضیلت نماز عشا از زوال شفق (تقریبا ۴۵ دقیقه بعد از مغرب) تا یک سوم شب است.
وقت فضیلت نماز صبح از اول فجر تا روشن شدن آسمان است .

پرسش: چگونه نیمه شب را بشناسیم آیا ساعت دوازده و نیم چنانکه در میان مردم شایع است می تواند علامتی باشد؟

پاسخ: نصف شب همان نیمه ساعات ما بین غروب تا طلوع فجر (اذان صبح) است البته نسبت به شروع شب همان احتیاط میان غروب آفتاب یا گذشتن سرخی طرف مشرق از بالای سر انسان باید رعایت شود.

پرسش: آیا با پنهان شدن قرص خورشید می توان افطار نمود و نماز مغرب را خواند؟

پاسخ: به احتیاط واجب تا رفتن سرخی طرف مشرق از بالای سر انسان باید صبر کنید .

پرسش: وقت شرعی نماز صبح را بیان کنید ؟

پاسخ: از طلوع فجر صادق (اذان صبح) تا طلوع خورشید .

پرسش: اگر نماز مغرب وعشا از نیمه شب بگذرد بخوانیم چه حکمی دارد؟

پاسخ: وقت نماز مغرب وعشا برای شخص مختار تا نیمه شب امتداد دارد واگر از روی اختیار تا نصف شب نخواند ـ بنابر احتیاط واجب ـ باید تا قبل از اذان صبح بدون اینکه نیّت اداء وقضاء کند آن را بجا آورد و وقت آن برای شخص مضطر ـ که از روی فراموشی یا به سبب خواب یا حیض ومانند آن نماز را تا نیمه شب نخوانده ـ تا طلوع فجر به نیت ادا می خواند.

پرسش: تعیین وقت نماز در جایی که ماه ها شب است و یا ماه ها روز می باشد چگونه است ؟

پاسخ: اگر شخص در مکانی باشد که مدت شبانه روز انجا بیشتر از ۲۴ ساعت باشد به احتیاط واجب نماز های خود را طبق نزدیکترین مکانی که شب و روز داشته باشد به جا آورد.

پرسش: حد زمان شرعی نماز عصر غروب آفتاب است یا اذان مغرب ؟

پاسخ: به احتیاط واجب نباید نماز ظهر و عصر را تا غروب آفتاب به تاخیر انداخت بلی در صورت شک در سقوط قرص آفتاب و احتمال اختفای آن پشت ساختمان ها و مانند آن جایز است نماز را قبل از زوال سرخی مشرق به تاخیر انداخت .

پرسش: اگر به اندازه یک نماز تا غروب آفتاب وقت بیشتر باقی نبود آیا باید نیت نماز ظهر کنیم یا عصر؟

پاسخ: اگر به مقدار چهار رکعت وقت تا غروب آفتاب مانده چهار رکعت به قصد اعم از ظهر یا عصر بخواند سپس پس از آن و قبل از زوال سرخی مشرق چهار رکعت دیگر به نیت اعم از قضای ظهر یا عصر بخواند.