برگرفته از کتاب «احکام مهاجران»

سؤال ۹ – اگر به یکی از کشورهای غیر اسلامی مسافرت کنیم آیا مردم آنجا همه نجس هستند؟
جواب – از بین کفار یهودیان و مسیحیان پاک و بقیه آنها نجس می باشند. (البته يهودی و مسیحی که قبلاً مسلمان بوده اند و یهودی و مسیحی که ی که مسلمان زاده باشند، مرتد و نجس هستند.)
سؤال ۱۰ – حکم بچه های نابالغ کفار – غیر از یهودی و مسیحی – چیست؟ آیا آنها هم نجس هستند؟
جواب – اگر پدر و مادر و پدر بزرگ و مادر بزرگ او کافر باشند، آن بچه هم نجس است، مگر در صورتی که ممیز(یعنی به سنی رسیده است که خوب و بد را تشخیص می دهد.) باشد و اسلام خود را آشکار نماید و اگر یکی از اینها مسلمان باشد بچه پاک است مگر در صورتی که ممیز باشد و کفر خود را آشکار نماید.
سؤال ۱۱ – حکم کسی که معلوم نیست کافر است یا مسلمان چیست؟ آیا پاک حساب می شود؟
جواب – این شخص پاک حساب میشود ولی احکام دیگر مسلمانان را ندارد، مثلا نمی تواند زن مسلمان بگیرد و نباید در قبرستان مسلمانان دفن شود.

سؤال ۱۲: با توجه به این که کفار به طهارت و نجاست توجهی ندارند – مثلاً وقتی بول یا خون به جایی برخورد کند ممکن است فقط آن را با دستمال تمیز کنند – حکم لباس و وسایلی که آنها در اختیار دارند چیست؟ آیا پاک حساب میشود؟

جواب – تا زمانی که علم یا اطمینان یا حجت شرعیه پیدا نکرده اید که نجس شده، پاک حساب میشود.

سؤال ۱۳ – اگر خانه با وسیله ای را از کفار بخریم یا اجاره کنیم چه حکمی دارد؟ آیا نجس حساب میشود؟

جواب – تا زمانی که علم یا اطمینان یا حجت شرعیه به نجاست آن پیدا نکرده اید، پاک حساب میشود.

سؤال ١٤ – در بعضی کشورها مراکزی هست که مردم لباسهای خود را برای شستن با ماشین لباسشویی به آنجا میبرند سؤال این است که اگر لباسی نجس باشد با این شستشو پاک میشود؟

جواب- در صورتی که آن ماشین با شرایط مقرر شرعی آب بکشد اشکال ندارد. پس اگر لباسهای نجس را طبق مسائلی که در احکام مطهرات آمده است بشوید، لباسهای نجس پاک می شود. و چنان چه مطابق با آن مسائل نباشد، یا مشکوک باشد که مطابق است یا نه، لباسهای نجس پاک حساب نمی شود.

سوال 15- حکم داروها و وسایل آرایشی و بهداشتی که توسط کشورهای غیراسلامی تولید می شود چیست؟

جواب- اگر انسان یقین یا اطمینان یا حجت شرعیه به نجاست آنها نداشته باشد پاک است.

سوال 16- حکم میوه، سبزیجات، حبوبات و دیگر مواد غذایی- غیر از گوشت- که در کشورهای غیر اسلامی به فروش می رسد چیست؟ آیا برای ما پاک حساب می شود؟

جواب: تا زمانی که علم یا اطمینان یا حجت شرعیه به نجاسات آنها پیدا نکرده اید پاک حساب می شود.

جواب – تا زمانی که علم یا اطمینان یا حجت شرعیه به نجاسات آنها پیدا نکرده اید، پاک حساب میشود.

سؤال ۱۷ – حکم چرمهایی که در کشورهای غیر اسلامی خرید و فروش می شود چیست؟ آیا نجس حساب میشود؟

جواب – اگر بدانید که آن چرم از حیوانی است که توسط مسلمان ذبح شرعی شده است پاک است ولی چنان چه مشکوک باشد یا بدانید توسط کفار ذبح شده پاک نیست و نماز خواندن با آن باطل است و خرید و فروش آن باطل است و بنابر احتیاط واجب حرام است.

سوال 18- اگر در آن کشورها به چرمی برخورد کنیم که معلوم نیست چرم واقعی است یا مصنوعی، چه حکمی دارد؟

جواب: تا زمانی که علم یا اطمینان یا حجت شرعیه پیدا نکرده اید که چرم واقعی باشد، به خودی خود پاک حساب می شود.

سؤال ۱۹ – در بعضی کشورها مردم عادت دارند که حیواناتی را در منزل نگهداری کنند – مثلا سگ یا گربه – و حتی گاهی آنها را سوار ماشین کرده و بیرون میبرند وظیفه ما در مواجهه با این موارد چیست؟

جواب – از بین همه حیوانات فقط سگ و خوک نجس هستند و تا زمانی که شما یقین یا اطمینان یا حجت شرعیه پیدا نکرده اید که نجاست سگ یا خوک به لباس یا وسایل دیگر سرایت کرده است وظیفه ای ندارید و همه آن موارد برای شما پاک حساب می شود.
در مورد حیوانات دیگر هم اگر حلال گوشت باشند که مشکلی ندارد و اگر حرام گوشت باشند – مثل گربه و خرگوش – اگر چه بدن آنها پاک است، ولی اگر مو یا آب دهان یا بینی یا رطوبتهای دیگر آنها بر بدن یا لباس باشد نماز خواندن با آن باطل است.

سؤال ۲۰ – اگر به خانه یا محل کار کافری دعوت شدیم و او از ما پذیرایی کرد حکم ظرفهایی که در آن میوه با چای و مانند اینها بوده چیست؟
جواب – اگر آن کافر یهودی یا مسیحی باشد همه ظرفها و خوراکی ها پاک حساب می شود مگر این که بداند قبل از آن نجس بوده که تا زمانی که یقین یا اطمینان به پاک شدن آنها پیدا نکرده نجس حساب میشود. و اگر آن کافر غیر از یهودی و مسیحی باشد چنان چه بدن او با تری سرایت کننده به ظرف یا میوه ها برخورد نماید، نجس می شود.

دانلود طهارت و نجاست در بلاد غیر اسلامی – آیت الله وحید

لینک کوتاه: https://porsan.org/?p=4087