پرسش: آیا بیمه عمر که بعد از سالها پولی به عنوان هدیه به بیمه گذار پرداخت می کند اشکال دارد؟
پاسخ: اگر بیمه شونده مبلغ را به شرکت بیمه بپردازد و در مقابل آن، بیمه گر متعهد شود که در صورت وقوع حوادث یا بیماری، او را بیمه کند اشکال ندارد، همچنین در ضمن این قرارداد، بیمه شونده می تواند بر شرکت بیمه شرط نماید که در صورت پایان مدت بیمه، شرکت مبلغی معادل (یا بیشتر و یا کمتر از) مبالغ پرداختی به او یا شخص دیگری بپردازد.
۲
پرسش: شخصی در اثر سهل انگاری نوعی آتش سوزی عمدی به وجود می آورد تا از شرکت بیمه در کشور غیر اسلامی مبالغی دریافت کند آیا چنین کاری جایز است و آیا او چنان پولی را مالک می شود؟
پاسخ: تلف کردن و هدر دادن مال جایز نیست و دروغ گفتن و خلاف حقیقت وانمود کردن هم جایز نمی باشد و گرفتن چنان مال و پولی حلال نمی باشد.
۳
پرسش: مسلمانی در یک کشور غیر اسلامی مدعی می شود که او در میهن خود سالها سابقه رانندگی داشته است او سخن خویش را با نامه و استشهادیه ای توأم می کند تا موقعیتش را در خصوص بیمه بالا ببرد و فایده ی بیشتری عایدش گردد، آیا خلاف حقیقت گفتن در این خصوص هرچند به صورت توریه جایز است و یاری کردن به چنین شخصی روا می باشد؟
پاسخ: دروغ گفتن به آن نیت جایز نیست همچنانکه پول به دست آوردن از این راه و یاری کردن به چنین کسی جایز نمی باشد.
۴
پرسش: از طرف دولت مقداری پول به عنوان بیمه عمر میت به ورثه داه شده آیا این پول خمس دارد؟
پاسخ: جزو در آمد سال دریافت است پس اگر تا سر سال بعدی بماند و در مؤونه زندگی خرج نشود خمس دارد و اگر قبل از سال خمسی خرج زندگی شود خمس ندارد.