نماز شب اول قبر كه آن را نماز وحشت مىنامند كه دو ركعت است، در ركعت اول بعد ازحمد آيهً الكرسى بخواند و بهتر آن است كه تا: «هُمْ فِيها خالِدُونَ» خوانده شود و در ركعت دوم بعداز حمد ده مرتبه سوره قدر بخواند وبعد از سلام بگويد: «اللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَابْعَثْ ثَوَابَهَا الى قَبْرِ فُلان» و به جاى فلان، اسم ميت را بگويد. در روايت ديگر آمده كه در ركعت اول بعد از حمد دو مرتبه توحيد و در ركعت دوم بعد از حمد ده مرتبه سوره تكاثر بخواند سپس آن دعا را بخواند، ولى جمع بين اين دو بهتر است.
(مسأله 985) مىتوان براى اين نماز كسى را اجير كرد ولى اگر اجيرگرفتن بگونهاى باشد كه قبل ازخواندن نماز، شخص اجير اجازه تصرف در وجه اجاره را نداشته باشد، بهتر است اجير نگيرد.
(مسأله 986) اگر آيهً الكرسى يا سوره قدر يا مقدارى از آن را فراموش كند يا سوره قدر را كمتر از ده بار بخواند مجزى از نماز وحشت نيست وتا وقتى كه نماز را كامل بجاى نياورده، تصرف در اجرت جايز نيست.
(مسأله 987) وقت نماز وحشت، شب اول قبر است و اگر دفن تأخير افتاد بايد نماز را تا شب اول دفن تأخير بيندازد و در شب اول در هر موقع شب، نماز را بخواند مجزى است، ولى هرچه زودتربخواند بهتر است.
(مسأله 988) اگر كسى براى خواندن نماز وحشت مبلغى را بگيرد و در شب اول قبر، نماز را فراموش كند، بدون اجازه مالك حق تصرف در آن مبلغ را ندارد. اگر مالك را نمىشناسد و امكان شناختن هم وجود ندارد، حكم مجهول المالك را دارد. چنانچه از قرائن بداند كه اگر از مالك اجازه بگيرد، اجازه تصرف را مىدهد، براى تصرف كافى نيست.