(مسأله 271): ظرفى که از پوست سگ یا خوک یا مردار ساخته شده آشامیدن و خوردن چیزى از آن ظرف در صورتى که رطوبتى موجب نجاستش شده باشد حرام است و نباید آن ظرف را در وضو و غسل و کارهاى که باید با چیز پاک انجام داد استعمال کنند و احتیاط مستحب آن است که چرم سگ و خوک و مردار را اگر چه ظرف هم نباشد استعمال نکنند.
(مسأله 272): خوردن و آشامیدن از ظرف طلا و نقره، بلکه بنا بر احتیاط واجب مطلق استعمال آن حرام است و همچنین زینت نمودن اطاق و مانند آن و نگاه داشتن آن احوط ترک است و همچنین است ساختن ظرف طلا و نقره و خرید و فروش آنها براى زینت نمودن یا نگاه داشتن.
(مسأله 273): گیره استکان، که از طلا یا نقره مى سازند اگر بعد از برداشتن استکان ظرف به آن گفته شود حکم استکان طلا و نقره را دارد و اگر ظرف به آن گفته نشود، استعمال آن مانعى ندارد.
(مسأله 274): استعمال ظرفى که روى آن را آب طلا یا آب نقره داده اند اشکال ندارد.
(مسأله 275): اگر فلزى را با طلا یا نقره مخلوط کنند و ظرف بسازند چنانچه مقدار آن فلز به قدرى باشد که ظرف طلا یا نقره به آن ظرف نگویند، استعمال آن مانعى ندارد.
(مسأله 276): اگر انسان غذائى را که در ظرف طلا یا نقره است، به قصد اینکه چون غذا خوردن در ظرف طلا و نقره حرام مى باشد در ظرف دیگر بریزد، خوردن غذا از ظرف دوم در صورتى که عرفاً نگویند از ظرف طلا یا نقره غذا مى خورند مانعى ندارد.
(مسأله 277): استعمال بادگیر قلیان و غلاف شمشیر و کارد و قاب قرآن اگر از طلا یا نقره باشد اشکال ندارد، ولى احتیاط مستحب آن است که عطردان و سرمه دان طلا و نقره را استعمال نکند.
(مسأله 278): خوردن و آشامیدن از ظرف طلا یا نقره در حال ناچارى به مقدار دفع ضرورت، اشکال ندارد ولى زیاده بر این مقدار جائز نیست.
(مسأله 279): استعمال ظرفى که معلوم نیست از طلا یا نقره است یا از چیز دیگر، اشکال ندارد.

دانلود احکام ظرف ها – آیت الله محقق کابلی

لینک کوتاه: https://porsan.org/?p=964