(مسأله 544): مبتدئه و مضطربه و ناسیه و زنى که عادت عددیه دارد، اگر خونى ببیند که نشانه هاى حیض را داشته باشد، باید عبادت را ترک کند و چنانچه بعد بفهمد حیض نبوده باید عبادتهاى را که بجا نیاورده اند قضا نمایند.
(مسأله 545): زنى که در حیض عادت دارد، چه در وقت حیض عادت داشته باشد چه در عدد حیض یا هم در وقت و هم در عدد آن، اگر دو ماه پشت سر هم بر خلاف عادت خود خونى ببیند که وقت آن یا شماره روزهاى آن، یا هم وقت و هم شماره روزهاى آن یکى باشد، عادتش برمى گردد به آنچه در این دو ماه دیده است مثلاً اگر از روز اول ماه تا هفتم خون مى دیده و پاک مى شده چنانچه دو ماه از دهم تا هفدهم ماه خون ببیند و پاک شود از دهم تا هفدهم عادت او مى شود.
(مسأله 546): زنى که معمولاً ماه یک مرتبه خون مى بیند اگر در یک ماه دو مرتبه خون ببیند، که نشانه هاى حیض را داشته باشد و فاصله بین آن دو خون کمتر از ده روز نباشد، باید هر دو را حیض قرار دهد.
(مسأله 547): مقصود از یک ماه گذشتن سى روز از ابتداء خون دیدن است نه از روزى اول ماه تا آخر ماه.
(مسأله 548): اگر سه روز یا بیشتر خون ببیند، که نشانه حیض را دارد بعد ده روز یا بیشتر خونى ببیند که نشانه استحاضه را دارد و دوباره سه روز خونى به نشانه هاى حیض ببیند، باید خون اول و خون آخر را که نشانه هاى حیض داشته حیض قرار دهد.
(مسأله 549): اگر زن پیش از ده روز پاک شود و بداند که در باطن خون نیست، باید براى عبادتهاى خود غسل کند، اگر چه گمان داشته باشد که پیش از تمام شدن ده روز دوباره خون مى بیند، ولى اگر یقین داشته باشد که پیش از تمام شدن ده روز دوباره خون مى بیند نباید غسل کند.
(مسأله 550): اگر زن پیش از ده روز پاک شود، و احتمال دهد که در باطن خون هست، باید قدرى پنبه داخل فرج نماید و کمى صبر کند و بیرون آورد، پس اگر پاک بود، غسل کند و عبادتهاى خود را بجا آورد و اگر پاک نبود چنانچه در حیض عادت ندارد یا عادت او ده روز است باید صبر کند که اگر پیش از ده روز پاک شد غسل کند و اگر سر ده روز پاک شد، یا خون او از ده روز گذشت، سر ده روز غسل نماید، و اگر عادتش کمتر از ده روز است، در صورتى که بداند پیش از تمام شدن ده روز یا سر ده روز پاک مى شود نباید غسل کند، و اگر احتمال دهد که خون او از ده روز مى گذرد باید یک روز عبادت را ترک کند، و بعد جائز است احکام مستحاضه را جارى کند، و احوط این است که تا روز دهم بین تروک حائض و اعمال مستحاضه جمع کند، و این حکم مختص زنى است که قبل از عادت مستمرة الدم نبوده، والاّ بعد از گذشتن عادت جائز نیست عبادت را ترک کند.
(مسأله 551): اگر چند روز را حیض قرار دهد و عبادت نکند، بعد بفهمد حیض نبوده است، باید نماز و روزه اى که در آن روزها بجا نیاورده قضا نماید، و اگر چند روز را به گمان اینکه حیض نیست عبادت کند، بعد بفهمد حیض بوده، چنانچه آن روزها را روزه نیز گرفته باشد باید قضا نماید.

دانلود مسائل متفرقه حیض – آیت الله محقق کابلی

لینک کوتاه: https://porsan.org/?p=993