مسأله 73): چیزى که نجس است و عین نجاست در آن نیست بهر جاى آن یک مرتبه باران برسد پاک مى شود. و در فرش و لباس و مانند اینها فشار لازم نیست ولى باریدن دو سه قطره فائده ندارد، بلکه باید طورى باشد که بگویند باران مى آید.
(مسأله 74): اگر باران بر عین نجاست ببارد و به جاى دیگر ترشح کند چنانچه عین نجاست همراه آن نباشد، و بو یا رنگ یا مزه نجاست نگرفته باشد پاک است، پس اگر باران بر خون ببارد و ترشح کند، چنانچه ذره خون در آن باشد، یا آنکه بو یا رنگ یا مزه خون گرفته باشد نجس مى باشد.
(مسأله 75): اگر بر سقف عمارت یا روى بام آن، عین نجاست باشد، تا وقتى که باران ببام مى بارد، آبى که بچیز نجس رسیده و از سقف یا ناودان مى ریزد پاک است. ولى بعد از قطع شدن باران اگر معلوم باشد آبى که مى ریزد بچیز نجس رسیده است نجس مى باشد.
(مسأله 76): زمین نجسى که باران بر آن ببارد پاک مى شود، و اگر باران بر زمین جارى شود و در حال باریدن بجاى نجسى که زیر سقف است برسد، آن را نیز پاک مى کند.
(مسأله 77): خاک نجس که بواسطه باران گل شود پاک است.
(مسأله 78): هر گاه آب باران در جائى جمع شود، اگر چه کمتر از کُر باشد چنانچه موقعى که باران مى آید چیز نجسى را در آن بشویند و آب بو یا رنگ یا مزه نجاست نگیرد، آن چیز نجس پاک مى شود.

مسأله 79): اگر بر فرش پاکى که روى زمین نجس است باران ببارد، و بر آن زمین نجس جارى شود. فرش نجس نمى شود و زمین هم پاک مى گردد.

دانلود آب باران – آیت الله محقق کابلی

لینک کوتاه: https://porsan.org/?p=930