آب جارى آبیست که از زمین بجوشد و جریان داشته باشد مانند آب چشمه و قنات.
(مسأله 65): آب جارى اگر چه کمتر از کُر باشد، چنانچه نجاست به آن برسد تا وقتى که بو یا رنگ یا مزه آن بواسطه نجاست تغییر نکرده پاک است.
(مسأله 66): اگر نجاستى به آب جارى برسد، مقدارى از آن که بو یا رنگ یا مزه اش بواسطه نجاست تغییر کرده نجس است. و طرفى که متصل به چشمه است اگر چه کمتر از کُر باشد پاک است. و آبهاى طرف دیگر نهر اگر به اندازه کُر باشد یا بواسطه آبى که تغییر نکرده به آب طرف چشمه متصل
باشد، پاک وگرنه نجس است.
(مسأله 67): آب چشمه اى که جارى نیست ولى طوریست که اگر از آن بردارند باز مى جوشد، حکم آب جارى را دارد، یعنى اگر نجاست به آن برسد تا وقتى که بو یا رنگ یا مزه اش بواسطه نجاست تغییر نکرده، پاک است.
(مسأله 68): آبى که کنار نهر ایستاده و متصل به آب جارى است، در صورتى که به ملاقات نجس بو یا رنگ یا مزه اش تغییر نکند نجس نمى شود.
(مسأله 69): چشمه آبى که مثلاً در زمستان مى جوشد و در تابستان از جوشش مى افتد، فقط وقتى که مى جوشد حکم آب جارى را دارد.
(مسأله 70): آب حوضچه حمام اگر کمتر از کُر باشد، چنانچه بخزینه اى که آبش بضمیمه آب حوض به اندازه کُر است متصل باشد و بملاقات نجس بو یا رنگ یا مزه اش تغییر نکند نجس نمى شود.
(مسأله 71): آب لوله هاى حمام و عمارات که از شیرها و دوشها مى ریزد اگر به ضمیمه حوضى که متصل به آن است بقدر کُر باشد حکم کُر را دارد.
(مسأله 72): آبى که روى زمین جریان دارد ولى از زمین نمى جوشد چنانچه کمتر از کر باشد و نجاست به آن برسد نجس مى شود. اما اگر با فشار جارى باشد و مثلاً نجاست به پائین آن برسد، طرف بالاى آن نجس نمى شود.