فتاوای آیات عظام: امام خمینی، نوری همدانی و جوادی آملی
(مسأله 2885) انتفاع بردن به خون در غير خوردن و فروختن آن براي انتفاع حلال، جايز است پس آنچه اكنون متعارف است كه خون را مي فروشند براي استفاده مريضها و مجروحين مانع ندارد، و بهتر آن است كه مصالحه كنند يا آن كه پول را در مقابل حق اختصاص يا در ازاي اجازه خون گرفتن بگيرند كه خالي از اشكال و أحوط است. بلكه اين احتياط حتي الامكان ترك نشود۱. لكن اگر گرفتن خون، براي صاحب آن ضرر داشته باشد، اشكال دارد، خصوصاً اگر ضرر فاحش و زياد باشد.
۱- نوري:رعايت اين احتياط مستحبّ است…
(مسأله 2886) جايز است خون بدن انساني را به بدن ديگري با آلات ديگري منتقل كنند و وزن آن را با مقياسهاي كه دارند تعيين كنند و ثمن آن را بگيرند و با جهالت به وزن جايزاست به طور مصالحه انتقال دهند، و أحوط آن است كه پول را در مقابل اجازه نقل بگيرند و اين احتياط چنانچه گذشت حتي الامكان ترك نشود۱.
۱- نوری: رعایت آن مستحب است.
فتاوای آیات عظام: گلپایگانی و صافی
فتاوای آیةالله العظمی مکارم شیرازی (مدّظلّه)
(مسأله 47) خريد و فروش خون براي نجات جان بيمار جايزاست، ولي درمورد خريد و فروش اعضاي بدن مانند كليه و امثال آن، احتياط آن است كه اگر پولي مي خواهند بگيرند در مقابل اجازه برداشتن عضو از بدن شخص دهنده بوده باشد، نه در مقابل خود عضو و اصل اين كار در صورتي جايز است كه براي دهنده توليد خطر نكند.[و نیز رجوع شود به مسأله 2447 در بخش احکام تشریح و پیوند]