(مسأله 2443): رهن آنست که بدهکار مقدارى از مال خود را نزد طلبکار بگذارد که اگر طلب او را ندهد طلبش را از آن مال به دست آورد.
(مسأله 2444): در رهن لازم نیست صیغه بخوانند و همین قدر که بدهکار مال خود را به قصد گرو به طلبکار بدهد و طلبکار به همین قصد بگیرد رهن صحیح است.
(مسأله 2445): گرو دهنده و کسى که مال را گرو مى گیرد باید مکلف و عاقل باشند و کسى آنها را مجبور نکرده باشد و نیز باید گرو دهنده مفلس و سفیه نباشد معناى مفلس و سفیه در مسأله (2395) گذشت.
(مسأله 2446): انسان مالى را مى تواند گرو بگذارد که شرعاً بتواند در آن تصرف کند و اگر مال کسى دیگر را با اجازه او گرو بگذارد صحیح است.
(مسأله 2447): چیزى را که گرو مى گذارند، باید خرید و فروش آن صحیح باشد، پس اگر شراب و مانند آن را گرو بگذارند درست نیست.
(مسأله 2448): استفاده چیزى را که گرو مى گذارند، مال کسى است که آن را گرو گذاشته است. ولى در صورتى که گرو دهنده اجازه تصرّف و انتفاع را براى گرو گیرنده بدهد، مى تواند در آن تصرف نموده انتفاع ببرد.
(مسأله 2449): طلبکار نمى تواند مالى را که گرو گرفته، بدون اجازه بدهکار، ملک کسى کند، مثلاً ببخشد یا بفروشد، ولى اگر آن را ببخشد یا بفروشد بعد بدهکار اجازه نماید اشکال ندارد.
(مسأله 24450): اگر طلبکار چیزى را که گرو برداشته با اجازه بدهکار بفروشد پول آن هم مثل خود مال، گرو مى باشد، و همچنین است در صورتى که بى اجازه او بفروشد و بعد بدهکار امضاء کند یا آنکه خود بدهکار آن چیز را با اجازه طلبکار بفروشد که عوض آن گرو باشد و در صورتى که بى اجازه قبلى او باشد و بعد از فروش هم اجازه نکند آن چیز به گرو بودن خود باقى مى ماند و اگر اجازه کند بگرو بودن باقى نمى ماند.
(مسأله 2451): اگر موقعى که باید بدهى خود را بدهد، طلبکار مطالبه کند و او ندهد، طلبکار در صورتى که وکالت در فروش داشته باشد مى تواند مالى را که گرو برداشته بفروشد و طلب خود را بردارد. و در صورتى که وکالت نداشته باشد لازم است از بدهکار اجازه بگیرد و اگر دسترسى باو ندارد، باید براى فروش آن از حاکم شرع اجازه بگیرد. و در هر دو صورت اگر زیادى داشته باشد باید زیادى را به بدهکار بدهد.
(مسأله 2452): اگر بدهکار غیر از خانه اى که در آن نشسته و چیزهائى که مانند اثاثیه، محل احتیاج او است، چیز دیگرى نداشته باشد، طلبکار نمى تواند طلب خود را از او مطالبه کند، ولى اگر مالى را که گرو گذاشته اگر چه خانه و اثاثیه باشد، طلبکار میتواند بفروشد و طلب خود را بردارد.