(مسأله 1761): مسافرى که باید نمازهاى چهار رکعتى را در سفر دو رکعت بخواند، نباید روزه بگیرد و مسافرى که نمازش را تمام مى خواند مثل کسى که شغلش مسافرت، یا سفر او سفر معصیت است، باید در سفر روزه بگیرد.
(مسأله 1762): مسافرت در ماه رمضان اشکال ندارد، ولى براى فرار از روزه مسافرت مکروه است، و همچنین است مطلق سفر قبل از روز بیست و چهارم در ماه رمضان مگر اینکه سفر براى حج یا عمره یا بجهت ضرورتى باشد.
(مسأله 1763): اگر غیر از روزه رمضان روزه معین دیگرى بر انسان واجب باشد، مثلاً نذر کرده باشد روز معینى را روزه بگیرد، احتیاط آن است که تا ناچار نشود در آن روز مسافرت نکند. و اگر در سفر باشد، چنانچه ممکن است قصد کند که ده روز در جائى بماند و آن روز را روزه بگیرد، و در صورتى که روزه نگیرد لازم است روزه آن روز را قضا کند.
(مسأله 1764): اگر نذر کند روزه مستحبى بگیرد و روز آن را معین نکند، نمى تواند آن را در سفر بجا آورد. ولى چنانچه نذر کند که روز معینى را در سفر روزه بگیرد، باید آن را در سفر بجا آورد. و نیز اگر نذر کند روز معینى را چه مسافر باشد یا نباشد، روزه بگیرد، باید آن روز را اگر چه مسافر باشد
روزه بگیرد.
(مسأله 1765): مسافر مى تواند براى خواستن حاجت سه روز در مدینه طیبه روزه مستحبى بگیرد. و احوط این است که آن سه روز روزهاى چهارشنبه و پنجشنبه و جمعه باشد.
(مسأله 1766): کسى که نمى داند روزه مسافر باطل است اگر در سفر روزه بگیرد و در بین روز مسأله را بفهمد، روزه اش باطل مى شود، و اگر تا مغرب نفهمد روزه اش صحیح است.
(مسأله 1767): اگر فراموش کند که مسافر است، یا فراموش کند که روزه مسافر باطل مى باشد و در سفر روزه بگیرد، روزه او باطل است.
(مسأله 1768): اگر روزه دار بعد از ظهر مسافرت نماید، باید روزه خود را تمام کند. و اگر پیش از ظهر مسافرت کند وقتى بحد ترخص برسد، در صورتى که از شب نیت سفر داشته باشد روزه اش باطل مى شود والاّ بنا بر احتیاط واجب روزه را تمام و بعداً قضا کند، و اگر پیش از رسیدن بحد ترخص
روزه را باطل کند، کفاره بر او واجب است.
(مسأله 1769): اگر مسافر در ماه رمضان چه آنکه قبل از فجر در سفر بوده و چه آنکه روزه بوده و سفر نماید چنانچه پیش از ظهر بوطنش برسد یا بجائى برسد که مى خواهد ده روز در آنجا بماند، چنانچه کارى که روزه را باطل مى کند انجام نداده باید آن روز را روزه بگیرد و اگر انجام داده روزه آن روز بر او واجب نیست.
(مسأله 1770): مسافر و کسى که از روزه گرفتن عذر دارد، مکروه است در ماه رمضان جماع کند و یا در خوردن و آشامیدن کاملاً خود را سیر کند.
(مسأله 1771): اگر مسافر بعد از ظهر بوطنش برسد، یا بجائى برسد که مى خواهد ده روز در آنجا بماند، نمى شود آن روز را روزه بگیرد.

دانلود احکام روزه مسافر – آیت الله محقق کابلی

لینک کوتاه: https://porsan.org/?p=1190