(مسأله 2569): صیغه کردن زن اگر چه براى لذت بردن هم نباشد صحیح است.
(مسأله 2570): احتیاط واجب آن است که شوهر بیش از چهار ماه با متعه خود نزدیکى را ترک نکند.
(مسأله 2571): زنى که صیغه مى شود اگر چه در عقد شرط کند که شوهر با او نزدیکى نکند، عقد و شرط او صحیح است و شوهر فقط مى تواند لذتهاى دیگر از او ببرد، ولى اگر بعداً به نزدیکى راضى شود، شوهر مى تواند با او نزدیکى نماید.
(مسأله 2572): زنى که صیغه شده اگر چه آبستن شود، حق خرجى بر شوهر ندارد.
(مسأله 2573): زنى که صیغه شده حق همخوابى ندارد. و از شوهر ارث نمى برد، و شوهر هم از او ارث نمى برد، مگر در صورتى که ارث بردن را شرط کرده باشند که در این صورت هر که شرط کرده ارث مى برد.

(مسأله 2574): زنى که صیغه شده اگر چه نداند که حق خرجى و همخوابى ندارد، عقد او صحیح است و براى آنکه نمى دانسته، حقى به شوهر پیدا نمى کند.
(مسأله 2575): زنى که صیغه شده چنانچه بدون اجازه شوهر از خانه بیرون برود، و به واسطه بیرون رفتن، حق شوهر از بین برود، بیرون رفتن او حرام است و بنا بر احتیاط در صورتى که حق شوهر از بین نرود، نیز بدون اجازه او از خانه بیرون نرود.
(مسأله 2576): اگر زنى مردى را وکیل کند که به مدت و مبلغ معین او را براى خود صیغه نماید، چنانچه مرد او را به عقد دائم خود درآورد، یا به غیر از مدت یا مبلغى که معین شده او را صیغه کند، وقتى که آن زن فهمید، اگر اجازه نماید آن عقد صحیح، وگرنه باطل است.
(مسأله 2577): براى محرم شدن، مى تواند پدر یا جدّ پدرى، دختر نابالغ خود را یکساعت یا بیشتر به عقد کسى درآورد ولى باید آن عقد براى دختر نفعى داشته باشد. و اما اگر براى پسر نابالغ جهت محرم شدن در زمانى که به طور کلى قابلیت استمتاع را نداشته باشد زنى را عقد نمایند محل اشکال است مگر در صورتى که مصلحت صغیر در آن باشد مثلاً اگر صغیر احتیاج به تربیت داشته باشد و زن بگوید در صورتى او را تربیت مى کنم که شوهرم باشد.
(مسأله 2578): اگر پدر یا جدّ پدرى، طفل خود را که در محل دیگرى است و نمى داند زنده است یا مرده، براى محرم شدن به عقد کسى درآورد، بر حسب ظاهر محرم بودن حاصل مى شود و چنانچه بعداً معلوم شود که در موقع عقد، آن دختر زنده نبوده عقد باطل است. و کسانى که به واسطه عقد ظاهراً محرم شده بودند نامحرمند.
(مسأله 2579): اگر مرد مدت صیغه زن را ببخشد، چنانچه با او نزدیکى کرده، باید تمام چیزى را که قرار گذاشته به او بدهد. و اگر نزدیکى نکرده واجب است نصف مهر را بدهد. و احتیاط مستحب آن است که تمام مهر را بدهد.

(مسأله 2580): مرد مى تواند زنى را که صیغه او بوده و هنوز عده اش تمام نشده به عقد دائم خود درآورد، یا اینکه دوباره صیغه نماید.

دانلود احکام عقد غیر دائم – آیت الله محقق کابلی

لینک کوتاه: https://porsan.org/?p=1283