(مسأله 821): خانه کعبه که در مکّه معظمه مى باشد قبله است، و باید رو به آن نماز خواند، ولى کسى که دور است، اگر طورى بایستد که بگویند رو بقبله نماز مى خواند کافیست، و همچنین است کارهاى دیگر، مانند سر بریدن حیوانات که باید رو بقبله انجام بگیرد.
(مسأله 822): کسى که نماز واجب را ایستاده مى خواند، باید صورت و سینه و شکم او رو بقبله باشد، و احتیاط مستحب آن است که انگشتان پاى او هم رو بقبله باشد.
(مسأله 823): کسى که باید نشسته نماز بخواند، باید در موقع نماز صورت و سینه و شکم او رو بقبله باشد.
(مسأله 824): کسى که نمى تواند نشسته نماز بخواند، باید در حال نماز به پهلوى راست طورى بخوابد که جلو بدن او رو بقبله باشد، و اگر ممکن نیست باید به پهلوى چپ طورى بخوابد که جلو بدن او رو بقبله باشد، و اگر این را هم نتواند باید به پشت بخوابد بطورى که کف پاهاى او رو بقبله باشد.
(مسأله 825): نماز احتیاط و سجده و تشهد فراموش شده را باید رو بقبله بجا آورد و بنا بر احتیاط استحبابى سجده سهو را نیز رو بقبله انجام دهد.
(مسأله 826): نماز مستحبى را مى شود در حال راه رفتن و سوارى خواند و اگر انسان در این دو حال نماز مستحبى بخواند، لازم نیست رو بقبله باشد.
(مسأله 827): کسى که مى خواهد نماز بخواند، باید براى پیدا کردن قبله کوشش نماید، تا یقین یا چیزى که در حکم یقین است پیدا کند که قبله کدام طرف است و اگر نتواند باید به گمانى که از محراب مسجد مسلمانان یا قبرهاى آنان یا از راه هاى دیگر پیدا مى شود عمل نماید، حتى اگر از گفته فاسق یا کافرى که بواسطه قواعد علمى قبله را مى شناسد گمان بقبله پیدا کند کافیست.
(مسأله 828): کسى که گمان به قبله دارد، اگر بتواند گمان قویترى پیدا کند نمى تواند به گمان خود عمل نماید مثلاً اگر مهمان از گفته صاحبخانه گمان به قبله پیدا کند، ولى بتواند از راه دیگر گمان قویترى پیدا کند. نباید به حرف او عمل نماید.
(مسأله 829): اگر براى پیدا کردن قبله وسیله اى ندارد، یا با اینکه کوشش نموده، گمانش بطرفى نمى رود، احتیاط واجب نماز خواندن به چهار طرف است در وسعت وقت.
(مسأله 830): اگر یقین یا گمان کند که قبله در یکى از دو طرف است باید به هر دو طرف نماز بخواند.
(مسأله 831): کسى که بخواهد به چند طرف نماز بخواند، اگر بخواهد دو نماز بخواند که مثل نماز ظهر و عصر باشد، باید یکى بعد از دیگرى خوانده شود، احتیاط مستحب آن است که نماز اوّل را به آن چند
طرف بخواند و بعد نماز دوم را شروع کند.
(مسأله 832): کسى که یقین بقبله ندارد، اگر بخواهد غیر از نماز کارى کند که باید رو بقبله انجام داد، مثلاً بخواهد حیوانى را سر ببرد، باید به گمان عمل نماید، و اگر گمان ممکن نیست به هر طرف که بخواهد انجام دهد صحیح است.

دانلود احکام قبله – آیت الله محقق کابلی

لینک کوتاه: https://porsan.org/?p=1030