سؤال(1216) : خرید و استفاده از لباس های کشورهای خارجی غیر مسلمان اعم از کلا، کمربند و کفشی که در اغلب آن ها از چرم استفاده شده است، چه حکمی دارد؟
جواب : پوشیدن لباس های غیر چرمی وارداتی اشکالی ندارد. اما استفاده از لباس های چرمی، در صورتی که احتمال بدهد آن چرم از حیوانات مذکی گرفته شده، محکوم به طهارت است ولی پوشیدن آن البسه در نماز جایز نیست.
سؤال(670) : شخصی در سوئد در شرکت بسته بندی محصولات غذایی کار میکند و وظیفهاش خرد کردن بسته های بزرگ به واحدهای کوچک تر میباشد. در محصولات غذایی که وی بسته بندی میکند، ۵ تا ۱۰ درصد گوشت خوک نیز وجود دارد. لطفاً بفرمایید کار در این شرکت چگونه است؟
جواب : در مورد سؤال، انجام این کار جایز است.
سؤال(671) : من در کشور استرالیا زندگی میکنم. دولت به ما اجازه کار نداده است و ما به شکل پنهان کار میکنیم. آیا کار کردن غیر قانونی حلال است؟
جواب : عمل خلاف قانون ننمایید.
سؤال(672) : دولت استرالیا به مردم بیکار یارانه و کمک خرج میدهد. بعضی از مردم به دروغ به مسئولین میگویند ما کار نمی کنیم در صورتی که بعضی روزها به صورت پاره وقت مشغول به کار هستند. آیا پولی که از دولت میگیرند مشکل شرعی دارد؟ هم چنین بعضی از مردم خود را مریض معرفی میکنند و با این که کار هم میکنند، برای همیشه از دولت حقوق دریافت میکنند، این گروه چه حکمی دارند؟
جواب : دروغ گفتن حرام است و شخص دروغ گو مستحق عذاب خداوند میباشد، اما چنین اشخاصی پولی را که در مقابل کار و عملشان دریافت میکنند، مالک میشوند.
سؤال(675) : اشخاص مسلمانی در کشورهای غربی در قصابی هایی کار میکند که گوشت خوک میفروشند. آیا کار کردن در این گونه قصابی ها از نگاه شرعی اشکال دارد؟
جواب : کار کردن در چنین قصابی هایی به خودی خود اشکال ندارد، اما چنین اشخاصی نمی توانند اقدام به فروختن گوشت خوک در قصابی نمایند.
سؤال(676) : من به صورت مجازی در تمام دنیا اقدام به فروش فیلم های خارجی میکنم. در این فیلم ها معمولا صحنه های غیر اخلاقی وجود دارد و بنده هم نمی توانم این صحنه ها را حذف کنم چون از لحاظ قانون بین المللی ویرایش فیلم ها جرم محسوب میشود و ضمناً بیش تر کسانی که از ما فیلم میخرند مسلمان نیستند و حتی احتمال دارد که فرد مسلمانی تا آخر تجارتم از من فیلمی نخرد، این کار چه حکمی دارد؟
جواب : اگر فیلم هایتان دارای صحنه هایی است که موجب ترویج فساد و برانگیختن شهوت میشود، این کار جایز نیست.
سؤال(679) : حکم کار کردن در باغ انگوری که محصول آن برای ساخت شراب مصرف میشود چیست؟
جواب : مانعی ندارد.
سؤال(684) : آیا مهندسین و کارگران مسلمان میتوانند ساختمان کنیسه ها و کلیساها را تعمیر و تجهیز کنند؟
جواب : بله، تعمیر و تجهیز به خودی خود مانعی ندارد.
سؤال(685) : اگر استخدام در یک شرکت و مجالست با اعضا و کارمندان آن مجموعه سبب ترک واجباتی چون دست دادن با جنس مخالف، خوردن مشروبات الکی، حضور در مجالس لهوی و غیره شود، آیا حقوق دریافتی حلال است؟ آیا ماندن در آن شرکت که به دلیل امرار معاش صورت گرفته، جایز است؟
جواب : حقوق دریافتی چنان چه بر اساس کارکرد حقیقی باشد حلال است، اگر ماندن در آن شرکت بدون ترک محرمات یاد شده امکان پذیر نیست، حضور در چنین مجموعه ای حرام است. خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید: «وَمَن يَتَّقِ اللهَ يَجعَل لَهُ مَخرَجًا وَ يَرزُقهُ مِن حَيثُ لايَحتَسِب».
سؤال(687) : رانندگان تاکسی که در کشورهای غربی زندگی میکنند: الف) گاها به مسافرانی برخورد میکنند که مقصد آن ها هتل هایی است که در آن ها فروش شراب و زنا نیز انجام میشود ولی مسافران هدف خود را از رفتن به چنین مکانی تصریح نمی کنند. آیا بردن مسافر به چنین مکان هایی جایز است؟ ب) اگر مسافر از راننده بخواهد که او را به مراکز فحشا، زنا یا فروش مشروب و مسکرات ببرد، راننده چه وظیفه ای دارد؟ ج) آیا حمل شراب یا گوشت خوک برای غیر مسلمانان جایز است؟
جواب : ۱- جایز است و گناهی به گردن راننده نیست.۲- سوار کردن یا رساندن چنین مسافرانی شایسته نیست.۳- حرام است.