(مسأله 1139): در هر یک از چهار سوره (والنّجم، واقرأ، والم تنزیل، وحم سجده، یک آیه سجده است، که اگر انسان بخواند یا گوش دهد، بعد از تمام شدن آن آیه، باید فوراً سجده کند. و اگر فراموش کرد، هر وقت یادش آمد باید سجده نماید، و احتیاط واجب آن است که در شنیدن بدون اختیار نیز سجده نماید.
(مسأله 1140): اگر انسان موقعى که آیه سجده را گوش دهد و خودش نیز بخواند، بنا بر احتیاط واجب باید دو سجده نماید.
(مسأله 1141): در غیر نماز اگر در حال سجده آیه سجده را بخواند یا گوش کند، باید سر از سجده بردارد و دوباره سجده کند.
(مسأله 1142): اگر انسان از گرامافون یا ضبط صوت یا از بچه غیر ممیز که خوب و بد را نمى فهمد یا از کسى که قصد خواندن قرآن ندارد، آیه سجده را بشنود یا گوش دهد احتیاط واجب سجده کردن است. و همچنین است رادیو اگر به طور نوار و ضبط صوت باشد، ولى اگر شخص در ایستگاه رادیو آیه سجده را به قصد این که از قرآن است بخواند و انسان به وسیله رادیو گوش دهد سجده بلا اشکال واجب است.
(مسأله 1143): در سجده واجب قرآن باید جاى انسان غصبى نباشد، و بنا بر احتیاط واجب جاى پیشانى او از جاى سرانگشتانش بیش از چهار انگشت بسته بلندتر نباشد ولى لازم نیست با وضو یا غسل و رو به قبله باشد، و عورت خود را بپوشاند و بدن و جاى پیشانى او پاک باشد و نیز چیزهائى که در لباس نمازگزار شرط مى باشد در لباس او شرط نیست.
(مسأله 1144): احتیاط واجب آن است که در سجده واجب قرآن، پیشانى را بر مهر یا چیز دیگرى که سجده بر آن صحیح است گذاشته و جاهاى دیگر بدن را به دستورى که در سجده نماز گفته شد بر زمین بگذارد.
(مسأله 1145): هر گاه در سجده واجب قرآن پیشانى را به قصد سجده به زمین بگذارد، اگر چه ذکر نگوید کافیست، و گفتن ذکر مستحب است، و بهتر این است که بگوید: (لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ حَقّاً حَقّاً وَلا اِلهَ اِلاَّ اللهُ اِیماناً وَتَصْدِیقاً، لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ عُبُودِیَّةً وَرِقّاً، سَجَدْتُ لَکَ یا رَبِّ تَعَبُّداً وَرِقّاً، لا مُسْتَنْکَفاً وَلا مُسْتَکْبِراً، بَلْ اَنَا عَبْدٌ ذَلِیلٌ ضَعِیفٌ خائِفٌ مُسْتَجِیرٌ).