سؤال(41) : در کشور چین، دادن لباس به اتوشویی و خشکشویی چه حکمی دارد؟

جواب : اگر شستن و خشک کردن لباس ها بدون دخالت دست انجام می‌شود، مانعی ندارد و لباس ها پاک هستند.

سؤال(61) : معاشرت، دست دادن با دست خیس و غذا خوردن و ازدواج با غیر مسلمانان چه حکمی دارد؟

جواب : معاشرت با غیر مسلمانان به صورت کلی مانعی ندارد، اهل کتاب (مانند مسیحیان و یهودیان) محکوم به طهارت هستند ولی از نظر پاکی و نجاست از غیر اهل کتاب احتیاطاً اجتناب نمایید و اگر با دست خیس با ایشان مصافحه کردید دست خود را آب بکشید. خوردن غذای غیر مسلمانان اگر دارای گوشت باشد و بدانید که گوشتش تذکیه شده است، مانعی ندارد. ولی چنان‌چه بدانید از نظر شرعی به درستی ذبح نشده است یا در هنگام پخت و پز با دست خیس برای شما غذا را تهیه کرده اند، خوردن غذای ایشان جایز نیست.

سؤال(62) : آیا چرم های وارداتی از کشورهایی مانند چین نجس هستند؟

جواب : چرم های موجود در بازار، به دلیل آن که انسان یقین به تذکیه نشدن آن ندارد محکوم به طهارت است ولی نماز خواندن با آن جایز نیست. در صورتی که انسان یقین به تذکیه نشدن آن پیدا کند، چرم نجس می‌باشد.

سؤال(63) : در افغانستان تعداد زیادی از اجناس دست دوم از جمله کفش و لباس های چرمی از کشورهای خارجی وارد کشور می‌شود و مردم از آن‌ها استفاده می‌کنند. حال آن که معلوم نیست چرم‌شان از حیوان حلال گوشت است یا حرام گوشت و حتی بعضی از آن ها معلوم نیست که از کشور اسلامی آمده باشد یا غیر اسلامی، حکم استفاده از این اجناس چیست؟

جواب : با احتمال تذکیه آن ها به معنی این که احتمال رود اصل چرم تذکیه شده است یا از کشورهای اسلامی خریداری شده است، محکوم به طهارت است و استعمال آن ها مانعی ندارد. جز این که نماز خواندن با آن ها جایز نیست. اما بدون احتمال مذکور، آن ها نجس هستند ولی استفاده از آن ها مانعی ندارد.

 

دانلود طهارت و نجاست در بلاد غیر اسلامی – آیت الله فیاض

لینک کوتاه: https://porsan.org/?p=4406