غسلهای مخصوص بانوان
۱. حیض
۱. خون حیض(۱)
۱. خون قبل از نه سالگی
خونی که دختر قبل از اتمام نه سالگی میبیند حیض نیست، هر چند صفات حیض را داشته باشد.
۲. لکه های بعد از یقین به پاکی
لکههایی که زن بعد از یقین به پاک شدن میبیند، اگر خون نباشد حکم حیض را ندارد، و اگر خون باشد، هر چند به صورت لکههای زرد رنگ، و از ده روز تجاوز نکند، همه آن لکهها محکوم به حیض است و تشخیص این موضوع به عهده زن است.
۳. لکه بینی با مصرف دارو
زن هایی که از داروهای ضد حاملگی استفاده میکنند و لکههای خونی را در ایام عادت و غیر آن میبینند، اگر این لکهها واجد شرایط شرعی حیض نباشد حکم حیض را ندارد، بلکه محکوم به استحاضه است.
۴. خون بیش از عدد بعلت استفاده از دستگاه جلوگیری
زنی که دارای عادت ماهیانه معینی مثلاً هفت روز است و به علت گذاشتن دستگاه جلوگیری از حاملگی، هر بار بیش از ده روز مثلاً دوازده روز خون میبیند، خونی که در ایام عادت میبیند حیض است و باقی استحاضه خواهد بود.
۵. خون در ایام بارداری
خونی که زن در ایام بارداری میبیند، اگر صفات و شرایط حیض را داشته باشد و یا در زمان عادت بوده و سه روز اگر چه در باطن استمرار داشته باشد خون حیض است، و الاّ استحاضه خواهد بود.
[۱]. خون حیض: خونی است که غالباً در هر ماه به مدت چند روز از رحم زن به طور طبیعی خارج می شود.
احکام حایض
۱. تمام کارهایی که بر جنب حرام است بر زن حایض نیز حرام است.
۲. اگر زن در حال حیض، جنب یا در حال جنابت حایض شود، بعد از پاک شدن از حیض، واجب است علاوه بر غسل حیض، غسل جنابت هم به جا آورد، ولی جایز است که در مقام عمل به غسل جنابت اکتفا کند، لیکن احتیاط (مستحب) این است که نیت هر دو غسل را بنماید.
۳. اگر زنی در حال حیض غسل جنابت کند صحت غسلش محل اشکال است.
۴. زنی که به خاطر نذر روزهی معینی روزه گرفته است، اگر در حال روزه، حیض شود روزهاش با عادت شدن- هر چند در یک جزء از روز باشد- باطل میشود و قضای آن روز بعد از پاک شدن بر او واجب است.