(مسأله 2942): قرآن و انگشتر و شمشیر میت و لباسهاى را که پوشیده مال پسر بزرگتر است و اگر میت از سه چیز اول بیشتر از یکى دارد، مثلاً دو قرآن یا دو انگشتر دارد، احتیاط واجب آنست که پسر بزرگتر در آنها با ورثه دیگر صلح کند.
(مسأله 2943): اگر پسر بزرگ میّت، بیش از یکى باشد. مثلاً از دو زن او در یک وقت دو پسر به دنیا آمده باشد، باید لباس و قرآن و انگشتر و شمشیر میت را بطور مساوى بین خودشان قسمت کنند.
(مسأله 2944): اگر میت قرض داشته باشد، چنانچه قرضش به اندازه مال او یا زیادتر باشد، باید چهار چیزى هم که مال پسر بزرگتر است و در مسأله پیش گفته شد، به قرض او بدهند و اگر قرض کمتر از مال او باشد، باید از آن چهار چیزى هم که به پسر بزرگتر مى رسد، به نسبت به قرض او بدهند مثلاً اگر همه دارائى او شصت تومان است، و به مقدار بیست تومان آن از چیزهائى است که مال پسر بزرگتر است، و سى تومان هم قرض دارد، پسر بزرگ باید به مقدار ده تومان از آن چهار چیز را بابت قرض میت بدهد.
(مسأله 2945): مسلمان از کافر ارث مى برد ولى کافر اگر چه پدر یا پسر میت مسلمان باشد از او ارث نمى برد.
(مسأله 2946): اگر کسى یکى از خویشان خود را عمداً و به ناحق بکشد از او ارث نمى برد. ولى اگر از روى خطا باشد مثل آنکه سنگ را به هوا بیندازد و اتفاقاً به یکى از خویشان او بخورد و او را بکشد از او ارث مى برد ولى ارث بردن او از دیه قتل که بعداً گفته مى شود محل اشکال است.
(مسأله 2947): هرگاه بخواهند ارث را تقسیم کنند، براى بچه اى که در شکم است که اگر زنده به دنیا بیاید ارث مى برد، در صورتى که احتمال بیشتر از یکى نرود سهم یک پسر را کنار مى گذارد و زیادى را ورثه بین خود تقسیم مى کنند ولى اگر احتمال بدهند بیشتر از یکى است مثلاً احتمال بدهند که زن به دو یا سه بچه حامله باشد، و ورثه راضى نباشند که سهم حمل محتمل را کنار بگذارند، نسبت به زائد از سهم یک پسر را با وثوق و اطمینان به حفظ سهم زائد، جائز است بین ورثه تقسیم کنند.