(مسأله 1527): بنا بر احتیاط واجب اگر مأموم یک مرد باشد، قدرى عقب تر طرف راست امام بایستد و اگر یک یا چند زن باشد، پشت سر امام بایستد و اگر یک مرد و یک زن یا یک مرد و چند زن باشند مرد طرف راست امام قدرى عقب تر بایستد و یک زن یا چند زن پشت سر امام بایستند و اگر چند مرد و یک یا چند زن باشند، آنچه مرد است عقب امام و زنها پشت مردها بایستند.
(مسأله 1528): اگر امام و مأموم هر دو زن باشند احتیاط واجب آن است که همه ردیف یکدیگر بایستند و امام جلوتر از دیگران نایستد.
(مسأله 1529): مستحب است امام در وسط صف بایستد و اهل علم و کمال و تقوى در صف اول بایستند.
(مسأله 1530): مستحب است صفهاى جماعت منظم باشد و بین کسانى که در یک صف ایستاده اند فاصله نباشد و شانه آنان ردیف یکدیگر باشد.
(مسأله 1531): مستحب است بعد از گفتن “قد قامت الصّلاة” مأمومین برخیزند.
(مسأله 1532): مستحب است امام جماعت حال مأمومى را که از دیگران ضعیف تر است رعایت کند و قنوت و رکوع و سجود را طول ندهد، مگر بداند همه کسانى که به او اقتدا کرده اند مایلند.
(مسأله 1533): مستحب است امام جماعت در حمد و سوره و ذکرهاى که بلند مى خواند، صداى خود را به قدرى بلند کند که دیگران بشنوند، ولى باید بیش از اندازه صدا را بلند نکند.
(مسأله 1534): اگر امام در رکوع بفهمد کسى تازه رسیده و مى خواهد اقتدا کند مستحب است رکوع را دو برابر همیشه طول بدهد و بعد برخیزد، اگر چه بفهمد کسى دیگر هم براى اقتدا وارد شده است.