سوال 1- اگر گوسفندی توسط مسلمان ذبح شود و سپس توسط غیر مسلمان پوست شود، نجس یا حرام می شود؟

پاسخ- در فرض سوال ظاهر گوسفند که با دست کفار آلوده می شود نجس است و با تطهیر کردن با آب پاک می شود.

سوال2- کارگرانی در کشور استرالیا در کشتارگاه مرغداری مشغول کارند. مرغها در این کشتارگاه توسط دستگاه ذبح می‌شوند. ولی برای اجرای ذبح شرعی صبح که دستگاه روشن می‌شود یک نفر نام خدا را به زبان می‌آورد و تاظهر دستگاه به همان ذکر کار می‌کند. بعد از ظهر دو باره کار به همین منوال تکرار می‌شود. علماء اهل سنت خوردن این گوشت‌ها را جایز دانسته اند. تکلیف ما در این قضیه چیست؟ با توجه به اینکه امکان ذبح بادست هم برای کارگران آن کشتارگاه امکان دارد آیا خوردن این گوشت‌ها برای آنان جایز است؟ آیا کاردر این کشتار گاه اشکال دارد؟

پاسخ- خوردن آن گوشتها حرام و اکل میته می‌باشد، کار کردن در آنجا چون موجب نجاست بدن و لباس می‌شود اگر در وقت نماز تطهیر بتواند اشکال ندارد.

سوال 3- ناصبی کیست و ذبیحه آنان چه حکمی دارد؟

پاسخ – ناصبی کسی است که به حضرت علی(ع) و سایر ائمه(ع) دشمنی و کینه داشته باشد و ذبیحه آنان حرام است.

سوال 4- بعد از سر بریدن گوسفند گاهی در شکم او جنینی دیده می‌شود، آیا خوردن آن جایز است؟

پاسخ- اگر با ذبح گوسفند، بره او مرده باشد آن بره بالتبع گوسفند حلال است و اگر زنده باشد، با ذبح حلال می شود.

سوال5- آیا گوشت های یخ زده ای که در افغانستان و در بین مردم بعضاً استفاده میشوند اعم از گوشت مرغ ،گوسفند و … از نظر شرعی قابل خوردن هستند یا نه؟
قابل تذکر است که یک تعداد از این گوشت ها از هرات به دیگر ولایت ها فرستاده میشوند و یک تعدادشان مشخص نیست که از کجا وارد میشوند.

پاسخ- اگر در داخل افغانستان آن حیوانات ذبح شود و یا ازکشورهای اسلامی واردشود محکوم به حلیت و طهارت است واگر از کشورهای غیر اسلامی وارد شود و ذبح شرعی احراز نشودمحکوم به حرمت ونجاست است. مگر اینکه احراز شود ذبح شرعی شده.

سوال 6- من در رابطه با حکم خرید و فروش مشروب سوال داشتم، چون در اینجا (انگلستان ـ لندن) دوستان مسلمان شیعه هستند که دوکان زدند و مشروب میفروشن پس ما از شما میخواهیم که ما را راهنمای کنید لطفاً.

پاسخ- خرید و فروش مشروبات مست کننده شرعا جایز نیست و در آمد که از آن طریق بدست می آورد مالک نمی شود.

سوال 7- رستورانتها در کشور های اروپا نظر به قانون شان باید به مراجعین که مشروبات الکلی بخواهند داده شود.  اینجانب رستورانت دارم. تکلیف شرعی من نسبت فروش مشروبات الکلی چیست؟ آیا اجازه دارم بفروشم واز پول آن میتوانم مصرف بنمایم ؟

پاسخ – در فرض سؤال فروش مشروبات الکلی جائز نیست و گرفتن پول در مقابل آن حرام است.