1پرسش: از ثلث سهم امام آیا در صورت عدم تمکن فرزندان اجازه می فرمایید به آنها داده شود البته پدر توان خرجی آنها را ندارد.
پاسخ: فرزند واجب النفقه است و مورد مصرف خمس نیست.
۲پرسش: خمس کجا باید مصرف شود و ما اجازه داریم آن را به مصرف برسانیم؟
پاسخ: اما نسبت به سهم سادات (نصف خمس است) می توانید آن را خودتان به سادات فقیر بدهید و لى نسبت به سهم امام علیه السلام (نصف دیگر خمس) باید براى صرف آن در موارد تأمین نیازهای ضروری مؤمنین متدین اجازه خاص بگیرید.
۳پرسش: آیا سهم امام (ع) را می توان در بنیادهای خیریه خرج کرد در حالی که دهها هزار از مسلمانان به پاره ای نان و یک دست لباس برای پوشاندن اندام خود محتاجند ؟
پاسخ: در مصرف سهم امام (علیه السلام) باید موارد مهمتر را مقدم کرد و تشخیص آن بنابر احتیاط موکول به تشخیص فقیه اعلم است که از جهات عمومی ، مطلع می باشد .
۴پرسش: آیا بدون اجازه مرجع تقلید ، می توان مقداری از سهم امام را برای مصرفی که امام (ع) بدان خشنود است ، هزینه کرد ؟
پاسخ: چنان کاری ، جایز نیست و احراز رضای امام (علیه السلام) در زمینه مصرف سهم او بدون اجازه گرفتن از مرجع تقلید اعلم با احتمال دخالت اذن او در رضای امام ، ممکن نمی باشد .
۵پرسش: آیا می توان سهم امام (ع) را صرف مدرسه کرد که در آن علوم مختلف تدریس می شود؟
پاسخ: به صورت موردی باید اجازه گرفت.
۶پرسش: مسجد روستای ما برای تعمیر و مرمت نیاز به پول دارد آیا می شود از دو سوم سهم امام خرج کرد ؟
پاسخ: نیاز به اجازه مرجع تقلید دارد .
۷پرسش: من در آمریکا مشغول به تحصیل هستم. می خواستم در مورد زکات فطریه بپرسم که به چه صورت و چه مقدار باید بپردازم. آیا می توانم این مبلغ را نگهدارم و وقتی برگشتم به ایران به افراد نیازمند بدهم؟
پاسخ: می توانید به افراد در ایران وکالت دهید که از طرف شما از اموال خودتان زکات فطره را پرداخت کنند و اگر در ایران پول نداشته باشید می توانید از آنها بخواهید که به شما قرض دهند سپس آن را بعنوان زکات فطره با وکالت از طرف شما به فقیر بدهد. و مقدار آن ۳ کیلو گندم یا برنج یا قیمت آن است.
۸پرسش: ماه مبارک رمضان را در ژاپن هستم و کل هزینه خورد و خوراک من را دولت ژاپن می دهد، زکات فطریه خود را در ایران باید به ریال بدهم یا به ین ژاپن؟
پاسخ: می توانید وکالت دهید در ایران از طرف شما به ریال بدهند.
۹پرسش: آیا فطریه ماه رمضان را می توان به مصرف آسایشگاه بیماران روانی (امین آباد تهران) رساند؟
پاسخ: مصرف زکات فطره بنابر احتیاط واجب فقط فقراء شیعه.
۱۰پرسش: مؤسسه خیریه ای که جهت کمک به خانواده های محروم و مستضعفین تحت پوشش خود از فطریه و کمکهای مردمی استفاده می نماید ، آیا می تواند از این هزینه ها جهت امور اقتصادی خیریه مثل : داروخانه ، درمانگاه ، موادغذایی و مکانهای ورزشی استفاده نماید و سود حاصله را برای این خانواده خرج نماید ؟
پاسخ: بنا بر احتیاط واجب فطریه را فقط می توان به فقرا داد و صرف در مصالح عامه فی سبیل الله محل اشکال است .
۱۱پرسش: اگر وجوهات را حساب کرده و کنار بگذارد ولی دزد آن را بدزدد آیا باید وجوهات را پرداخت نماید؟
پاسخ: باید وجوهات خود را در فرض مزبور بپردازد .